An Extension of a Victorian Home and Former Warehouse

View all 15 Photos

In a project titled Tredegar, mimodo architects added an extension to a London home that was once a warehouse. The original conversion from public to private was done years ago and created two levels within the house. The levels did not flow together as one home, so the extension was made in order to unify the space. Pleasing and practical in shape, the extension adds fresh elements such as a new kitchen and a third bedroom. The update is composed of spacious rooms, a variety of windows, and a central staircase. Dressed in white, the contemporary addition opens up the space and showcases the sparse, curated furnishings. The new windows–the interior windows and skylights in particular–bring natural light into the house and give visitors a peek at the tropical garden elevated behind the house. Further connecting the two spaces, the central staircase encourages movement across both levels of the home, ultimately establishing a sense of harmony.

Holly

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Take me there

  • Villa Slow

    A special hotel designed to be a home away from home. Nestled into a bucolic…

  • Alila Yangshuo Hotel

    An old sugar mill becomes a modern hotel. Built in the 1960s in the striking…

More for you

  • A Modern A Frame Chalet

    Blending airy spaces with striking geometric volumes in a contemporary A frame chalet. Clad in…

  • Alila Yangshuo Hotel

    An old sugar mill becomes a modern hotel. Built in the 1960s in the striking…

  • Beyond the Blueprint: i29

    i29 is an interior architecture office based in The Netherlands whose work revolves around establishing…

  • A Stunning Stone House Renovation

    Bringing together historical and modern features in a refined design. Located in a building that…

  • Beyond the Blueprint: ArchiPlan Studio

    Italian design and architecture firm ArchiPlan Studio craft their work around careful observation, focused research,…

  • The Chapel of Silence

    Resting quietly among the leafy trees just outside the small Italian town of Botticino is…

Close Cart