Casa GG, Bioclimatic House

View all 11 Photos

Home among the hills, Casa GG is located north of Barcelona, nearby the Montseny mountains. The Alventosa Morell Arquitectes building is a money- and energy-conserving Passivhaus especially designed with six boxy volumes. Lined in spruce inside and out, the home makes use of locally sourced and recycled materials. The warmth of the wood balances the coolness of the concrete floors. The large windows and glass corridor further brightens the space, bringing in natural light and connecting the home to the garden.

Photography by Adrià Goula

Holly

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Take me there

  • Alila Yangshuo Hotel

    An old sugar mill becomes a modern hotel. Built in the 1960s in the striking…

More for you

  • Beyond the Blueprint: i29

    i29 is an interior architecture office based in The Netherlands whose work revolves around establishing…

  • A Stunning Stone House Renovation

    Bringing together historical and modern features in a refined design. Located in a building that…

  • Beyond the Blueprint: ArchiPlan Studio

    Italian design and architecture firm ArchiPlan Studio craft their work around careful observation, focused research,…

  • The Chapel of Silence

    Resting quietly among the leafy trees just outside the small Italian town of Botticino is…

  • A Floating Sauna In Sweden

    Beautifully integrated into its natural surroundings and context, this floating sauna conceptually links Sweden, Italy,…

Close Cart