Garrison Treehouse with Views of the Hudson River Valley

View all 10 Photos

The Garrison Treehouse is a playful retreat by Sharon Davis Design, a studio based in New York City. Situated upstate in Garrison, New York, the 200-square-foot box is surrounded by the meadow land, forest, orchards, and hills of the Hudson River Valley.

Made of polycarbonate, steel, and white cedar, the treehouse is strong enough to weather many seasons of adventure. The steel and wooden finishings were fashioned off-site by a local furniture craftsman in order to deliver on character and quality. The nets, however, were handmade on-site, as the lashing process has a low impact on the habitat.

The completed treehouse provides plenty of room to play and be creative. Netting serves as a climbing entrance that leads up to a trapdoor and a ladder. Inside, there is a net on which to sit and access to firefighter-style escape poles. On the uppermost level, there is a small balcony with a fold-down writing desk crafted from mahogany, plus a winding slide. The youthful architecture project promises to the headquarters of outdoor fun for many years to come.

Photography by Elizabeth Felicella

Holly

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Take me there

  • The Krane

    An immersive retreat in one of Copenhagen’s harbors. More than just a contemporary space, The…

  • Guntu Hotel

    A tranquil destination in the Seto Inland Sea. This floating hotel Japan added to its…

  • Villa Slow

    A special hotel designed to be a home away from home. Nestled into a bucolic…

  • Alila Yangshuo Hotel

    An old sugar mill becomes a modern hotel. Built in the 1960s in the striking…

More for you

  • Milos House

    A 19th century stone house restored into a summer retreat. Built in 1813, this stone…

  • A Minimalist Barn Extension

    A contemporary accent in a traditional context. Located in Gurmels, in the canton of Fribourg…

  • Gjøvik House By Norm Architects

    A minimal cluster house in a beautiful landscape. When it doesn’t design creative lamps, minimalist…

  • The Greywall House

    A creatively designed minimalist home. Aptly named Graywall House, this modern dwelling occupies a recessed…

  • House Renovation In Ovar

    An old house transformed into a bright, modern home. Portugal has recently seen a wave…

  • A White Modern Farmhouse

    Monolithic and contemporary, but perfectly integrated into a picturesque setting. Located in meadow on a…

  • A Renovated Apartment In Vigo, Spain

    Contemporary design alongside architectural elements from the ‘60s. Tasked with renovating an old apartment in…

  • A Modern Coworking Space Design

    The stunning office of an architecture and interior design studio. Designed as a “place to…

Close Cart