House in Itu by Studio Arthur Casas

View all 9 Photos

What a magnificent place to call home in Itu, Brazil.  A young family with children have the pleasure to enjoy this get away at the end of everyday.  The floor plan by Studio Arthur Casas is lean and long, drawing the attention to the outdoors with many pocket doors introducing the living space to some fresh air.  Pressed up against the bank of a large pond, the view is serene, geese often entertain with their family waddling in line.  The only thing defining the structure most of the time is the great pillar of solid wood, sturdy and unmoving.  It brings nature in when the home is closed up, as does the beautiful ceiling featured in warm wood grains same as the floors.  So interesting is the old Yellow Ipe tree that has been preserved by the builder.  The stairs wrap around its trunk as if to honor its long life sustained by the nearby waters.  A pool appears organically into the landscape with its framing rocks and long grasses.  However, a simply framed trellis hangs off the end of the patio, creating architectural flair off beat from the trees and plants.  The entire presentation of the property is a sweet dance between the structure and the natural surroundings making both geese and humans feel at home. Photography Fernando Guerra | FG+SG

Allison

Allison

Allison Parker is a proud stay at home mom maintaining a full schedule kissing boo boos and passing out hugs just because. Her days many times are spent between the garden and the kitchen. From a journey of learning whole food eating habits, she's taken on the challenges of baking bread, muffins and cakes from scratch and filling the cellar shelves with scores of her own canned goods each year. Writing is one of those things she does because its part of who she is. That and it's a nice break from the never ending work that comes with raising a family.

Featured Products Explore new arrivals at the Gessato Shop

Take me there

  • The Olea Hotel

    An oasis of relaxation on a picturesque Greek island. Located on a hill on the…

  • Stedsans In The Woods

    A rustic retreat in the middle of a Swedish forest. Nestled in the woodland of…

  • Boat Rooms on the Fuchun River

    A creatively designed retreat that celebrates an ancient local tradition. Built on the banks of…

  • andBeyond Vira Vira Lodge

    A serene retreat set on a working farm in Chile. Back in the early ‘90s,…

More for you

                array(5) {
  ["post__not_in"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    int(81021)
  }
  ["tag__not_in"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    int(16203)
    [1]=>
    int(9208)
  }
  ["posts_per_page"]=>
  int(12)
  ["caller_get_posts"]=>
  int(1)
  ["cat"]=>
  int(6178)
}
            
  • Entre Pinos

    Modern architecture, embedded in nature. Nestled in a forested area in Valle de Bravo, Mexico,…

  • The Shapeshifter House

    A sculptural gem that emerges from a desert landscape. Often, natural settings provide a source…

  • Two Pavilions

    Creating new spaces from 18th-century ruins and the banks of a lake. The owners of…

  • Spring Ranch

    A family retreat in a bucolic landscape. Some weekend houses provide a comfortable living space…

  • The Sea Ranch Cabin

    Restoring a gem of American modernist architecture. Commissioned by Sea Ranch community developers in the…

  • Casa La Quinta

    A weekend home defined by three different outdoor spaces. Houses designed for weekend getaways should…

  • Zahara

    A charming retreat in Sicily. Located in Carlentini, 15 miles from the ancient city of…

  • Guest Pavilion in Marbella

    A play between geometric volumes and bright surfaces. Located in Costa del Sol, Spain, the…

  • The Attila Lake Cabins

    A weekend retreat that references traditional yurts. Designed by the JRKVC studio, Attila cabin doubles…

  • Big Space, Little Space

    A 1920s garage transformed into a workshop and living space. Following on the footsteps of…

  • Caldeireiros Houses

    17th-century dwellings become modern apartments. Clínica de Arquitectura’s Caldeireiros Houses project began with the refurbishment…

Close Cart