Light Stage House by Future Studio

View all 17 Photos

Japanese architects of the Future Studio practice completed the light stage house project, a two-story private dwelling in Hiroshima, Japan. Since its adjacent structure blocks all of the sunlight coming from the south side, this structure is built to maximize its limited solar path. Featuring curves and edgeless surfaces it creates a receptacle for natural illumination for the spaces within. Its cylindrical shape and the slate-colored finish express an industrial character; square shaped windows of many sizes randomly mark the surface, concealing the layout and proportions of the house within. The two stories each have different ceiling heights, it elevates the living space to the upper level, making sure there’s maximum daylight coming through the semicircular roof terrace, and this roof terrace is the primary vessel for daylight. The design of this house is heavily tied to its solar position, the interior atmosphere shifts throughout the day as well as when the seasons change.

Take me there

  • Alila Yangshuo Hotel

    An old sugar mill becomes a modern hotel. Built in the 1960s in the striking…

More for you

  • Beyond the Blueprint: i29

    i29 is an interior architecture office based in The Netherlands whose work revolves around establishing…

  • A Stunning Stone House Renovation

    Bringing together historical and modern features in a refined design. Located in a building that…

  • Beyond the Blueprint: ArchiPlan Studio

    Italian design and architecture firm ArchiPlan Studio craft their work around careful observation, focused research,…

  • The Chapel of Silence

    Resting quietly among the leafy trees just outside the small Italian town of Botticino is…

  • A Floating Sauna In Sweden

    Beautifully integrated into its natural surroundings and context, this floating sauna conceptually links Sweden, Italy,…

Close Cart