Longbush Ecosantuary Welcome Center in New Zealand

View all 22 Photos

This unique welcome center was created for the Longbush Ecosanctuary in Gisborne, New Zealand. Designed by architect Sarosh Mulla, the building was realized by 88 volunteers with materials donated to the project by 88 sponsors. The structure is divided into three wood-clad volumes and unified under a steel and fabric canopy. Each unit is painted black and red and supported by a foundation of handmade brick. Atop the main structure, there is a rooftop deck, accessible by a greenwood ladder. Each section is an environmental education space for teaching guests about the ecosanctuary and getting them involved in volunteering. The facilities are free and open to school groups, ecologists, tourists, and curious community members. As students, participants learn in an open-air classroom and take part in the site’s ongoing environmental restoration project.

 

Photography by Simon Devitt

Holly

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Featured Products Explore new arrivals at the Gessato Shop

More for you

                array(5) {
  ["post__not_in"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    int(143336)
  }
  ["tag__not_in"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    int(16203)
    [1]=>
    int(9208)
  }
  ["posts_per_page"]=>
  int(12)
  ["caller_get_posts"]=>
  int(1)
  ["cat"]=>
  int(6178)
}
            
  • Villa Vassdal

    A wood-clad house in Sweden designed with several volumes that follow the topography of a…

  • 1/3 House by Rever & Drage

    An ingenious house design that allows the owners to easily expand their living spaces in…

  • Wiggly House

    A gray granite house designed with a creative “wiggling” roof shape that mirrors the lines…

  • Black House in Mainz

    A family home designed with a dark monolithic exterior and bright interiors. Designed in a…

  • High Desert Residence

    A family retreat that creates a strong link between indoor living spaces and a desert…

  • Guest RA by MORQ

    An oasis of calm, this refined guest house creates a dialogue with a coastal landscape….

  • House in Lamego, Portugal

    A minimalist house designed with clean geometric volumes and an ingenious layout that makes the…

  • The Apan Prototype Project

    A social housing concept created for rural communities in Mexico. Part of the “Del Territorio…

  • The A House by REM’A

    A wood and concrete house designed with clean geometric forms and “pivoting” floors. Located in…

Take me there

  • Design Destination: Paris

    A Complete Guide to the Weekend in Paris of a Lifetime Paris. The city everyone…

  • Hotel Pacai

    A one of a kind, award-winning hotel that blends 17th-century elements with contemporary design. At…