Playful Wooden Family Home in Switzerland

View all 12 Photos

Designed and finished in 2015 by Kunik de Morsier Architectes, this wooden family home is built into the slope of its plot in the Jura-Nord Vaudois district of Switzerland. The square house has an unassuming exterior clad in naturally finished larch. Yet, the interior is an unusual but welcoming space that has an element of the jungle gym about it. The larch and fir frame and walls connect and slide into one another, revealing a unique construction. Additionally, white netting serves as a playful, soft, and permeable barrier along the stairs. The holes in the net contrast with the solid wood, giving texture to the home. Though cabin-esque, the house is actually more spacious and structured than the many traditional homes. The contemporary design contains four bedrooms, an office, a TV room, a comic book library, a playroom, a bathroom, and a kitchen and dining room. The children’s recreation area on the tiered ground floor is a particular standout because of its irregular surface and array of plush “stones” that mimic the landscape of the surrounding slopes, trails, and bike paths.

Photography by Eik Frenzel

Holly

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Take me there

  • Naked Stables Resort

    A two hour trip away from China’s largest city, Shanghai, Moganshan stuns with its magical…

  • Sublime Comporta

    Surrounded by rice fields, umbrella pines, vineyards, and miles of pristine white beaches, Sublime Comporta…

More for you

  • Casa dos Patios

    This charming 18th-century urban villa stands on one of the most picturesque streets of Porto’s…

  • Living Unit By OFIS Architects

    More than just a distinctive structure, Living Unit provides a convenient and versatile shelter or…

  • Gemma Observatory

    Somewhere in central New Hampshire, in a remote area surrounded by trees, a one-of-a-kind building…

  • Kew House By McLaren.Excell Studio

    Part Victorian house, part former stable yard, this beautiful property in London recently underwent a…

Close Cart

Simple Share Buttons