RE-USE is Global Architects’ renovation of a top-floor apartment in the Netherlands. The architects exposed the original brick panels and concrete firewall and brought in a bevy of new elements—stainless steel cabinets, untreated timber floors, and beds elevated on wooden pallets. They textured the space with decor as well, making use of vintage items such as the living room heater and bathroom sink stand. The resulting flat is liveable as well as detailed, being partially divided by closets and built-in shelving. Altogether luxurious, the urban home also features a balcony, so that one can step outside and enjoy a top-floor view of the city. Photography by Mirko Merchiori.

Save

Save

    string(5) "Holly"

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Tags: , , , , ,
    • The Shingle Residence

      Architecture

      A two-story house designed with offset rectangular volumes and a blend of wood and copper…

    • Torus House

      Architecture

      A brutalist house that “hovers” above a sloping hillside with views of the sea. Built…

    • Pen y Lan Road

      Architecture

      A thoughtfully designed extension that links a Victorian terraced house to a garden. Located in…

    • The House of Mountain Birds

      Architecture

      A vacation home that immerses its residents in a mountainous landscape. Completed by architecture firm…

    • The Clay Retreat

      Architecture

      An eco-conscious family retreat built in a protected area of Hampshire, UK. Nestled in a…

    • Upper West Side Residence

      Architecture

      A beautifully renovated, prewar “Classic Six” apartment in NYC. Located above the Natural History Museum…

loader