The F Residence by Edward Suzuki

View all 15 Photos

The organic beauty of a circular outdoor courtyard  is one of the best features of the “F Residence.” This single family home in Kamakura, Japan has programmatic spaces wrapped around its large open yard to create different visual perspectives of the area. Through the amazing design of Edward Suzuki Architecture, residents are delighted by the various plants and exquisite art pieces in the courtyard by being able to view them from the master bedrooms, dining rooms, and the kitchen. An open air terrace surrounds and overlooks the budding garden on the first floor. Sloped ramps along the corridors lead to the bamboo reed doors of the private rooms.

Take me there

  • The Krane

    An immersive retreat in one of Copenhagen’s harbors. More than just a contemporary space, The…

  • Guntu Hotel

    A tranquil destination in the Seto Inland Sea. This floating hotel Japan added to its…

  • Villa Slow

    A special hotel designed to be a home away from home. Nestled into a bucolic…

  • Alila Yangshuo Hotel

    An old sugar mill becomes a modern hotel. Built in the 1960s in the striking…

More for you

  • Bedded Köfererhof

    A concrete monolith integrated into a bucolic landscape. Located in Neustift, in South Tyrol, Italy,…

  • Mökki Santara House

    A modern take on the Finnish summer cottage. Nestled among the trees in a forest…

  • Cabin On A Rock

    An angular cabin surrounded by nature. Located in New Hampshire’s White Mountains area, this angular…

  • A Raw Concrete House

    Contemporary design that echoes rural architecture. Built among the ‘lanes’, the streets running perpendicular to…

  • Springingstream Guesthouse

    An abandoned rural house transformed into a guesthouse that honors local architecture and nature. Set…

  • House in Tschengla

    A second home, built in a breathtaking landscape. The Tschengla plateau in Western Austria beckons…

  • The Prefab Casa Montaña

    A design that allows the assembly of a new home in a few hours. Signaling…

  • Milos House

    A 19th century stone house restored into a summer retreat. Built in 1813, this stone…

  • A Minimalist Barn Extension

    A contemporary accent in a traditional context. Located in Gurmels, in the canton of Fribourg…

  • Gjøvik House By Norm Architects

    A minimal cluster house in a beautiful landscape. When it doesn’t design creative lamps, minimalist…

  • The Greywall House

    A creatively designed minimalist home. Aptly named Graywall House, this modern dwelling occupies a recessed…

Close Cart