Located on a quiet and remote site in Gunma, Japan, the house in Midori is designed by the Japanese architecture practice Synapse Studio. A large terrace is present in front of the house due to the generous amount of land available, its designers work to provide multiple access points from all directions of the residence. There’s outdoor playing area for the children on the east and west side, the low lying structure features a single sloping roof that lifts up to the southwest corner of the plane. Large internal windows link up the view through a central spacious space which gains natural lighting by a large stretch of skylight. The exterior and interior partitions provide a sense of continuous space for its residents.

Tags: ,
    • The Aeschi School

      Architecture

      The expansion of a school complex in Switzerland with a new building that provides access…

    • RVTK House

      Architecture

      The renovation of a 1978 house to create three apartments for several generations of the…

    • Embedded House

      Architecture

      A concrete, glass and wood house partly sunken into a hillside surrounded by pine forests…

    • Des Rapides Residence

      Architecture

      A contemporary wood house that celebrates the beauty of the natural material, this dwelling features…

    • Green House

      Architecture

      Dating back to the 1960s, this family home was impressively modernized with bright living spaces…

loader