When it comes to self-critique, it is hard to walk the fine line of overly analytical and disillusioned leniency. This task was carefully challenged by Branch Studio Office Architects, as they designed their own workspace for the design studio. Built in Victoria, Australia, The Studio is nestled among surrounding greens, which provide a source of inspiration for the creative job.

Designed as a refuge for ideas in production, the office assumes a simple form that provides the two architects with parallel views into a neighboring orchard and the landscape architect with a corner view into the courtyard. A group meeting space, illuminated by a zigzag fluorescent, flanks the other side of the entrance, which extends into a foyer and workshop. The slight tint of greenish-blue on the glazing and aged façade perfectly camouflages the building into the environment, as the natural wooden interiors of the studio space contribute to the same effect. Images courtesy of Branch Studio Office Architects

Save

Save

    string(8) "Kimberly"
Avatar photo

Kimberly

Kimberly is a graduate from MIT's Department of Architecture, and has recently joined the publication team at MIT OpenCourseWare. While architecture remains her first love, her interests encompass literature – epic poetry and Medieval romances are her favorite – and also fashion.

Tags: , ,
    • House MN

      Architecture

      A wood-clad house designed with two volumes nestled into a hillside, and windows that frame…

    • Roam Ranch

      Architecture

      A sprawling family home where Central Texas vernacular architecture meets contemporary design. Set on a…

    • Old School House

      Architecture

      Designed to sit gently alongside a 19th-century stone building, this contemporary extension features all-wood cladding…

    • De L’Écrin Residence

      Architecture

      An extension designed for a duplex in a dense and vibrant neighborhood of Montreal, Canada….

    • We Rural Country House

      Architecture

      An old farmhouse, thoughtfully restored and redesigned into a tranquil retreat that immerses guests into…

loader