The Val Tidone Countryhouse by Park Associati

View all 13 Photos

Located in the Val Tidone foothills of the Piacentine countryside of Italy lies a residence that lovingly interprets the traditional ‘cascina’ and barn type styles of the area. This contemporary home was built around a central covered courtyard which forms the core of the main floor living area. Park Associati designed the home to have a continuous relationship of comfort for residents throughout the year. The main floor includes a cloakroom, a storage area and two large rooms that are interconnected through large sliding doors. The kitchen and dining area almost work as one as they share a single space along with the living room. Four bedrooms and two bathrooms are situated on the first floor where the unique materials of iroko wood and local stone create an unusual and intriguing presence into the rooms.

Take me there

  • Alila Yangshuo Hotel

    An old sugar mill becomes a modern hotel. Built in the 1960s in the striking…

More for you

  • A Modern A Frame Chalet

    Blending airy spaces with striking geometric volumes in a contemporary A frame chalet. Clad in…

  • Alila Yangshuo Hotel

    An old sugar mill becomes a modern hotel. Built in the 1960s in the striking…

  • Beyond the Blueprint: i29

    i29 is an interior architecture office based in The Netherlands whose work revolves around establishing…

  • A Stunning Stone House Renovation

    Bringing together historical and modern features in a refined design. Located in a building that…

  • Beyond the Blueprint: ArchiPlan Studio

    Italian design and architecture firm ArchiPlan Studio craft their work around careful observation, focused research,…

  • The Chapel of Silence

    Resting quietly among the leafy trees just outside the small Italian town of Botticino is…

Close Cart