The Waccabuc House by Rafael Vinoly Architects

View all 17 Photos


Being closer to the gentle whisper of the surrounding trees is just one of the simple perks of living in the Waccabuc House. Chan-Li Lin of Rafael Vinoly Architects designed this home on top of a hill at the end of a 1,000 foot-long dirt road in Waccabuc, New York. Replacing a 1954 abandoned one-storey structure, this home’s main living spaces float above the ground where it exudes a wonderful feeling of solstice. The second floor is made up of a pair of lightweight floor-height steel trusses that’s held up by six columns pinned to a rock ledge. The first floor was constructed using 2×4 wood framing and is embedded into the rock outcroppings of the landscape. Maximum daylight beams into most of the living spaces because of the strategically installed ventilating aluminum windows while the windows positioned on the south, east and west parts of the house embrace a variety of outdoor views. The second floor window walls are protected from rain and the hot summer sun because of the shade the trees provide along with the horizontal tips of the house  while sunlight is able to pierce deep into the house during the winter. Radiant heat pipes implanted into the dwelling provides the primary source of heat to the polished concrete floors of both levels while energy efficient heat pumps provide excess heat and air conditioning on some occasions.

[smartads]

Via

Take me there

  • The Krane

    An immersive retreat in one of Copenhagen’s harbors. More than just a contemporary space, The…

  • Guntu Hotel

    A tranquil destination in the Seto Inland Sea. This floating hotel Japan added to its…

  • Villa Slow

    A special hotel designed to be a home away from home. Nestled into a bucolic…

  • Alila Yangshuo Hotel

    An old sugar mill becomes a modern hotel. Built in the 1960s in the striking…

More for you

  • The Prefab Casa Montaña

    A design that allows the assembly of a new home in a few hours. Signaling…

  • Milos House

    A 19th century stone house restored into a summer retreat. Built in 1813, this stone…

  • A Minimalist Barn Extension

    A contemporary accent in a traditional context. Located in Gurmels, in the canton of Fribourg…

  • Gjøvik House By Norm Architects

    A minimal cluster house in a beautiful landscape. When it doesn’t design creative lamps, minimalist…

  • The Greywall House

    A creatively designed minimalist home. Aptly named Graywall House, this modern dwelling occupies a recessed…

  • House Renovation In Ovar

    An old house transformed into a bright, modern home. Portugal has recently seen a wave…

  • A White Modern Farmhouse

    Monolithic and contemporary, but perfectly integrated into a picturesque setting. Located in meadow on a…

  • A Renovated Apartment In Vigo, Spain

    Contemporary design alongside architectural elements from the ‘60s. Tasked with renovating an old apartment in…

Close Cart