W-House by Uchida Architect Design Office

View all 9 Photos

Set upon a hill overlooking a park, W-House integrates the natural setting of Oita, Japan into its formal construction by allowing its inner spaces to form one continuous connection from outside to within. Designed by Uchida Architect Design Office, the house is set on a hexagonal stage, which is then partitioned by a series of perpendicular walls, none of which entirely enclose one room. The result is a theater of sorts, in which the inhabitant can experience boundary conditions as both backdrop and a character all of its own. Despite the towering walls, W-House is able to retain the impression of airiness and let in the sun, which provides the perfect spotlight for the architectural showpiece.

Via [Archdaily] – Photographs © Hiroyuki Kawano

Kimberly

Kimberly

Kimberly is a graduate from MIT's Department of Architecture, and has recently joined the publication team at MIT OpenCourseWare. While architecture remains her first love, her interests encompass literature – epic poetry and Medieval romances are her favorite – and also fashion.

Take me there

  • Naked Stables Resort

    A two hour trip away from China’s largest city, Shanghai, Moganshan stuns with its magical…

  • Sublime Comporta

    Surrounded by rice fields, umbrella pines, vineyards, and miles of pristine white beaches, Sublime Comporta…

More for you

  • Amelia House

    A special project for the founders of the M2.Senos architecture studio, brother and sister team…

  • Casa dos Patios

    This charming 18th-century urban villa stands on one of the most picturesque streets of Porto’s…

Close Cart

Simple Share Buttons