A minimalist concrete house.

Built on an irregular plot of land that runs perpendicular to a street, House in Avanca provided a creative challenge to the Nu.Ma studio. One that the talented team of architects and designers solved in an elegant way. Located in Estarreja, Portugal, the minimalist concrete house has a modern character that draws attention but complements the nearby homes. The dwelling stands out with its contemporary design and minimalist good looks. The use of both urban concrete and organic wood give the facade a creative and distinctive appearance. At the same time, this contrast also creates a play between colors and textures.

Designed with two floors, the minimalist concrete house features a clear demarcation between the socializing spaces and the private areas, similarly to another project from the same studio. The ground floor houses the social spaces, including the kitchen and living room. On the first floor, the master bedroom benefits from more privacy, but also has direct access to a terrace and a swimming pool. The interior features wooden floors that warm up the bright white walls. Wide windows and glass sliding doors also fill the living spaces with natural light. Photographs© ITS Ivo Tavares Studio.

    string(5) "admin"
Tags: , , , , ,
    • Upper West Side Residence

      Architecture

      A beautifully renovated, prewar “Classic Six” apartment in NYC. Located above the Natural History Museum…

    • Apartment Tibbaut

      Architecture

      A creatively designed home in a building with traditional vaulted ceilings and stone pillars. Located…

    • Casa de Madera

      Architecture

      An experimental house design that proposes a more sustainable approach to urban development. Designed by…

    • Garden Lane House

      Architecture

      The restoration and expansion of a 19th century terraced house in Melbourne. Named Garden Lane…

    • House in Reggio Emilia

      Architecture

      A 1950s house redesigned for modern living with bright spaces that open to a wraparound…

    • Friha

      Architecture

      A sustainable vacation retreat in the Southern Black Forest, Germany. With sustainable travel becoming increasingly…

loader