Located in Brookvale Park, Singapore this 150 sqm apartment was built by Juliana & Tristan in 2009. Sitting off of the main road, surrounded by lush greenery this rare space gives the perfect sense of privacy and a breath of freshness. Maintaining appropriate spatial proportions and distances that is required for its residents to live without the intrusive pressures of urbanity. The slanted roof is covered by false ceiling causing diffused sunlight through the side skylight to illuminate the entire interior; the open kitchen is now the new back drop of the public domain while the new master suite takes over the entire rear portion. The interplay of the volumes within the apartment is completed with the combination of pitched roof, raised platforms and torn down walls. Flexible hierarchy of space is revealed by the careful planning of materials and details.

all images © Rupert Singleton

via

    string(5) "admin"
Tags: ,
    • Garden Lane House

      Architecture

      The restoration and expansion of a 19th century terraced house in Melbourne. Named Garden Lane…

    • House in Reggio Emilia

      Architecture

      A 1950s house redesigned for modern living with bright spaces that open to a wraparound…

    • Friha

      Architecture

      A sustainable vacation retreat in the Southern Black Forest, Germany. With sustainable travel becoming increasingly…

    • The Sauna House

      Architecture

      A traditional house redesigned with a sauna and a lounge space that opens to rural…

    • Earthrise Studio

      Architecture

      The renovation of a converted warehouse into a modern home with a mix of live-work…

    • House with In-Law Suite

      Architecture

      A family home designed with two gabled volumes that create a sheltered deck and courtyard….

loader