Dutch design studio Denieuwegeneratie did some amazing work on the Dutch Mountain House, this underground house is embedded beneath a mound of Earth at a Dutch nature reserve. The furniture of the interiors has a heavy vintage feel; the kitchen table’s feet are made out of old public trash cans, the staircase steps are made of state decks working together with the teapot chandelier, showing all the attention paid to of the décor. A large glass façade allows the sun to warm the concrete shell; the thermal mass keeps this warmth and cools the house in the summer. The wooden cantilever regulates the sun and is the only visible architecture in the landscape.

    string(5) "admin"
Tags: , , ,
    • House in Kaerumataike

      Architecture

      A house designed with varying ceiling heights and openings that optimize privacy and access to…

    • Blasón

      Architecture

      An industrial building converted into a writer’s home and studio. Spanish architecture firm Burr completed…

    • Villa Apollon

      Architecture

      A minimalist holiday home and separate guest house built on a Greek island. Built on…

    • PS House

      Architecture

      A house with three volumes arranged to follow the slope of a site with gorgeous…

    • Casa Rospigliosi

      Architecture

      A 1950s residence converted into a minimalist home with industrial elements. Completed by Milan-based architecture,…

    • House of Concrete Experiments

      Architecture

      A sustainably built house completed with a range of experimental cast concrete techniques. The second…

loader