This Multi-level private dwelling for a family of three is located in Tokyo, Japan, placed on an elevated site; the designers at Upsetters Architects took advantage of the position by further lifting the core living space to maximize the view while creating a private but transparent entrance underneath. The alley like approach makes it visually open to the exterior but has a comfortable level of privacy, from the narrow driveway which is about 15 meters there’s a stair case that leads up to a class box adjacent to an outdoor garden. The hovering effect is taken even further with the materials used, a wood construction on top of a reinforced concrete base, this combination provides structural support as well as it gives the impression of a floating volume.

    string(5) "admin"
Tags: ,
    • Garden Lane House

      Architecture

      The restoration and expansion of a 19th century terraced house in Melbourne. Named Garden Lane…

    • House in Reggio Emilia

      Architecture

      A 1950s house redesigned for modern living with bright spaces that open to a wraparound…

    • Friha

      Architecture

      A sustainable vacation retreat in the Southern Black Forest, Germany. With sustainable travel becoming increasingly…

    • The Sauna House

      Architecture

      A traditional house redesigned with a sauna and a lounge space that opens to rural…

    • Earthrise Studio

      Architecture

      The renovation of a converted warehouse into a modern home with a mix of live-work…

    • House with In-Law Suite

      Architecture

      A family home designed with two gabled volumes that create a sheltered deck and courtyard….

loader