The Lake Lugano House is a gorgeous two-volume home that’s perched on a hillside in Switzerland. Jacopo Mascheroni of JM Architecture designed it with two levels: a polygonal shaped pavilion and an underground space. The living room, dining room, kitchen and storage area are all on the top floor while the bedrooms, bathrooms and garage are on the bottom. Breathtaking views of the surrounding mountains and the Lugano lake captivate residents in the outdoor garden of the glass pavilion. A thick lacquered wooden wall separates the kitchen from the living room in the center of this space where the bathroom, stairs and mechanical room also reside.

[smartads]

Via

Tags: ,
    • RVTK House

      Architecture

      The renovation of a 1978 house to create three apartments for several generations of the…

    • Embedded House

      Architecture

      A concrete, glass and wood house partly sunken into a hillside surrounded by pine forests…

    • Des Rapides Residence

      Architecture

      A contemporary wood house that celebrates the beauty of the natural material, this dwelling features…

    • Green House

      Architecture

      Dating back to the 1960s, this family home was impressively modernized with bright living spaces…

    • Greenhouse

      Architecture

      A minimalist greenhouse designed as a space for quiet reflection and nature contemplation. Located in…

loader