Located in suburban Sydney, Autrilia, House Kalafatas challita was built in response to the client’s request to honor the suburban style while updated just enough for their growing family. The existing house is a 1950s red brick bungalow with some quaint stylistic nods to modernism in its detailing. On top of rearranging the interior, Tribe Studio built a new living pavilion out of recycled bricks and roof tiles, the bricks are laid out crudely and unevenly, differentiating this informal rear yard pavilion from the traditional main house. Large sliding timber doors are used throughout to change the operation of the spaces. A study within the living room can be fully concealed, a door can hide the TV and play equipment, or move to block off the hallway for efficient heating, or moved again to shut off the sun during summer. This technique allows for more flexibility which achieves more function in less space, adding to the passive sustainability credential of the house while retaining the generous proportion of garden to house.

 

 

 

 

 

 

 

Tags:
    • House MN

      Architecture

      A wood-clad house designed with two volumes nestled into a hillside, and windows that frame…

    • Roam Ranch

      Architecture

      A sprawling family home where Central Texas vernacular architecture meets contemporary design. Set on a…

    • Old School House

      Architecture

      Designed to sit gently alongside a 19th-century stone building, this contemporary extension features all-wood cladding…

    • De L’Écrin Residence

      Architecture

      An extension designed for a duplex in a dense and vibrant neighborhood of Montreal, Canada….

    • We Rural Country House

      Architecture

      An old farmhouse, thoughtfully restored and redesigned into a tranquil retreat that immerses guests into…

loader