This is the first “reduction” of a home by MAKE Architecture Studio. Located in a densely populated area of St Kew, Victoria, Australia, the planning of this new portion of the house resulted in a real reduction in its domestic space. That’s right, reduction.  This project is an interesting example of how smaller spaces and increased functionality  can still provide high quality living for a large family, while significantly reducing carbon emissions.
External sliding screens are used to provide flexibility and allow the space to expand and contract The screens also protect the house from the busy street at the rear of the property as well as providing shade for the interior during the hot  summer. Photography Peter Bennetts.

    string(5) "admin"
Tags: ,
    • Maison Soeur

      Architecture

      A house from the 1950s thoughtfully transformed into a twin-volume dwelling. Located in the Verdun…

    • The Shingle Residence

      Architecture

      A two-story house designed with offset rectangular volumes and a blend of wood and copper…

    • Torus House

      Architecture

      A brutalist house that “hovers” above a sloping hillside with views of the sea. Built…

    • Pen y Lan Road

      Architecture

      A thoughtfully designed extension that links a Victorian terraced house to a garden. Located in…

    • The House of Mountain Birds

      Architecture

      A vacation home that immerses its residents in a mountainous landscape. Completed by architecture firm…

    • The Clay Retreat

      Architecture

      An eco-conscious family retreat built in a protected area of Hampshire, UK. Nestled in a…

loader