Squeezed between two narrow buildings, the Gelukstraat home borders a building plot and an apartment in Ghent, Belgium. Dierendonck Blanke Architecten created a modern reside of comfort in a confined extension to another apartment. The first floor includes an atelier that’s connected through a small courtyard with the owner’s house and with the entrance to the main apartment. The stairs leading to the upper floor was placed in the living room to optimize the circulation throughout the home.

 

 

Via

    string(5) "admin"
Tags:
    • The House of Mountain Birds

      Architecture

      A vacation home that immerses its residents in a mountainous landscape. Completed by architecture firm…

    • Upper West Side Residence

      Architecture

      A beautifully renovated, prewar “Classic Six” apartment in NYC. Located above the Natural History Museum…

    • Apartment Tibbaut

      Architecture

      A creatively designed home in a building with traditional vaulted ceilings and stone pillars. Located…

    • Casa de Madera

      Architecture

      An experimental house design that proposes a more sustainable approach to urban development. Designed by…

    • Garden Lane House

      Architecture

      The restoration and expansion of a 19th century terraced house in Melbourne. Named Garden Lane…

    • House in Reggio Emilia

      Architecture

      A 1950s house redesigned for modern living with bright spaces that open to a wraparound…

loader