This house is a refurbished Victorian in London, England, designed by Simon Astridge which flourishes thanks to the juxtaposition of the old and the new. These contrasting features come together at the home’s central plywood staircase. The concept for the home was to limit the palate of materials to concrete, plywood, brick, natural stone, and sky. This last “material” features largely within the project through the use of frameless glazing on the upper floors. The most notable of these is located just above the staircase and is at its most compelling just after the rain when the light shines down through the puddles of water on the glass to reflect in interesting shapes on the walls around it.

Tags: , , , ,
    • House MN

      Architecture

      A wood-clad house designed with two volumes nestled into a hillside, and windows that frame…

    • Roam Ranch

      Architecture

      A sprawling family home where Central Texas vernacular architecture meets contemporary design. Set on a…

    • Old School House

      Architecture

      Designed to sit gently alongside a 19th-century stone building, this contemporary extension features all-wood cladding…

    • De L’Écrin Residence

      Architecture

      An extension designed for a duplex in a dense and vibrant neighborhood of Montreal, Canada….

    • We Rural Country House

      Architecture

      An old farmhouse, thoughtfully restored and redesigned into a tranquil retreat that immerses guests into…

loader