When faced with a project that asks for interaction with nature, and not just mere observation, Gus Wüstemann Architects took a path that depended on gradation as a form of transition from outside to inside. 2 Verandas Villa in Erlenbach Switzerland demonstrates this concept by connecting the primary poles of the home – pool house and main house – with a stone promenade and two complementary verandas. The long walkway traverses the periphery of the site, leaving room for a courtyard garden between the main volumes as a way to incorporate nature. The use of air, natural light, and earth as spatial components is balanced by the stark, minimalistic interiors of the house that favor natural materiality over decorative furniture.

    string(8) "Kimberly"
Avatar photo

Kimberly

Kimberly is a graduate from MIT's Department of Architecture, and has recently joined the publication team at MIT OpenCourseWare. While architecture remains her first love, her interests encompass literature – epic poetry and Medieval romances are her favorite – and also fashion.

Tags: , , ,
    • The Fyrgani Holiday House

      Architecture

      A charming dry stone house designed with blue elements that reference the color of the…

    • House in Kutná Hora

      Architecture

      A thoughtful redesign and modernization of a 19th century house. The renovation of an aged…

    • East Dulwich House

      Architecture

      A creatively designed, metal-clad extension that completely transforms a Victorian terraced house in London. Built…

    • Duplex by Atelier ST

      Architecture

      A contemporary concrete house with a traditional feel, this dwelling features two gabled roofs and…

    • Casa Tonalli

      Architecture

      A contemporary, cube-shaped house inspired by rural Mexican architecture. Minimalist and understated, Casa Tonalli in…

loader