Once a popular tavern for traveling cyclists, a building in Rotelenberg, Belgium was slowly transformed to a residential haven where a house exists inside a house. Architecten de Vylder Vinck Taillieu wanted to create a structure that remains sustainable throughout the seasons. Brick-patterned shingles provide insulation on the northern facade and uphold the essence of the home’s original brick construction. As a method to control the indoor climate, a glass house was built within the perimeter of the brick house. During the winter, the sliding glass wall is closed so that warmth can heat the interior, but is left open during the summer so that air can travel throughout the home.

 

 

Via

 

    string(5) "admin"
Tags: , , ,
    • Pen y Lan Road

      Architecture

      A thoughtfully designed extension that links a Victorian terraced house to a garden. Located in…

    • The House of Mountain Birds

      Architecture

      A vacation home that immerses its residents in a mountainous landscape. Completed by architecture firm…

    • The Clay Retreat

      Architecture

      An eco-conscious family retreat built in a protected area of Hampshire, UK. Nestled in a…

    • Upper West Side Residence

      Architecture

      A beautifully renovated, prewar “Classic Six” apartment in NYC. Located above the Natural History Museum…

    • Apartment Tibbaut

      Architecture

      A creatively designed home in a building with traditional vaulted ceilings and stone pillars. Located…

    • Casa de Madera

      Architecture

      An experimental house design that proposes a more sustainable approach to urban development. Designed by…

loader