All-Year Cabin in Nahahum Canyon

View all 17 Photos

Named Nahahum after the canyon in which it resides, this Balance Associates design is a two-story cabin built north of Cashmere, Washington. The all-year cabin is fixed to the slope with concrete retaining walls and is rustically clad with a mix of wood and metal. Outside, the patio is paved and furnished and semi-protected by a protruding rooftop. The interior connects to this transitional space through sliding doors adjacent to the living and dining room. Opposite the open-air setup is a sizable fireplace, promising many nights of warmth. The rooms themselves are likewise cozy with wood-lined floors and ceilings, full-height glazing, and dark floors for a polished finish. On the ground floor, the home includes a living room, dining room, and kitchen, plus a partial bathroom and a utility closet. On the upper level, there is a master suite, a guest bedroom and bathroom, a study, and a lofted hallway overlooking the living room and claiming prime views of the surrounding wilderness. Photography by Steve Keating Photography.

    string(5) "Holly"

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Tags: ,

Featured Products Explore new arrivals at the Gessato Shop

More for you

  • Nabila’s Restaurant

    A stylish and welcoming restaurant designed with interiors that take inspiration from Lebanese food, art,…

  • Sauna R

    A sauna designed with all-black interiors and a glazed facade. Nestled on a rocky outcrop…

  • Carroll Gardens Townhouse

    An extension and interior redesign for a Brooklyn townhouse. Located in Carroll Gardens, Brooklyn, this…

  • A Saramaga

    A refurbished and thoughtfully redesigned residential property in Portugal. Located in Cartaxo, Portugal, this residential…

  • Hither Hill Residence

    Two volumes, terraces, and a garden on a site with striking ocean views. Designed by…

  • Villa K2

    An angular house with sloping roofs that hide solar panels. Located in the village of…

  • The Penfold Tree House

    A tree house designed without a tree. London-based architecture firm De Matos Ryan designed Penfold…

  • Rock Creek House

    An adaptive-reuse project that transformed a 1920s building into a contemporary home. Boston-based architecture and…

Around the world

  • Wonder Bee & Bee

    A slow tourism project in southern Italy. Wonder Grottole started out as an experiment but…

  • Hotel Grand Stark

    A building from 1908 transformed into a stylish boutique hotel. Located in the Central Eastside…

  • The Circulo Mexicano Hotel

    A 19th century residential building transformed into a hotel with Shaker-inspired furniture. Located in the…

loader