Asymmetrical East Van House Balances Light and Privacy

View all 17 Photos

Named for its location in Vancouver, the East Van House is suburban home by the Canadian firm Splyce Design. The asymmetrical architecture makes for a fresh look and angles the windows so that the rooms see a lot of natural light while retaining a sense of privacy. In the front, the windows are high and narrow so that pedestrians can’t look straight through them. The majority of the home’s sun exposure comes from above and behind. From up top, the skylights ensure that the best views are of the clouds, not the neighbors. Toward the rear of the house, the glass wall fills the living area with light. Additionally, the top-floor deck creates an indoor-outdoor extension of the bathroom, making the space feel more like a spa. Screened in cedar, the shower and tub are concealed from the outside but open to the sky and breeze.

asymmetrical-east-van-house-balances-light-and-privacy-11

Photography by Ivan Hunter

Holly

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Take me there

  • The Krane

    An immersive retreat in one of Copenhagen’s harbors. More than just a contemporary space, The…

  • Guntu Hotel

    A tranquil destination in the Seto Inland Sea. This floating hotel Japan added to its…

  • Villa Slow

    A special hotel designed to be a home away from home. Nestled into a bucolic…

  • Alila Yangshuo Hotel

    An old sugar mill becomes a modern hotel. Built in the 1960s in the striking…

More for you

  • Milos House

    A 19th century stone house restored into a summer retreat. Built in 1813, this stone…

  • A Minimalist Barn Extension

    A contemporary accent in a traditional context. Located in Gurmels, in the canton of Fribourg…

  • Gjøvik House By Norm Architects

    A minimal cluster house in a beautiful landscape. When it doesn’t design creative lamps, minimalist…

  • The Greywall House

    A creatively designed minimalist home. Aptly named Graywall House, this modern dwelling occupies a recessed…

  • House Renovation In Ovar

    An old house transformed into a bright, modern home. Portugal has recently seen a wave…

  • A White Modern Farmhouse

    Monolithic and contemporary, but perfectly integrated into a picturesque setting. Located in meadow on a…

  • A Renovated Apartment In Vigo, Spain

    Contemporary design alongside architectural elements from the ‘60s. Tasked with renovating an old apartment in…

  • A Modern Coworking Space Design

    The stunning office of an architecture and interior design studio. Designed as a “place to…

Close Cart