Barn Conversion by Joao Mendes Ribeiro

View all 36 Photos

The “Reconversion de un Grenero” spanish for barn conversion is a project by Portuguese architect João Mendes Ribeiro located in Cortegaça, Portugal. The intention for this house was to preserve the look and feel of the original structure. Dominated by flat surfaces this austere and minimalist design features a rather simple plan with living room, dining room and kitchen on the ground floor, a bedroom, bathroom and a small office at the second floor.  The heart of the house is the living room with tons of natural light coming in from the oversized windows and a double height ceiling.

 

    string(5) "admin"
Tags: , , ,

Featured Products Explore new arrivals at the Gessato Shop

More for you

  • La Brèche House

    An old house redesigned with refined interiors and a central perforation topped with skylights. Located…

  • Herdade da Ferraria

    A traditional farm warehouse transformed into a tranquil retreat. Nestled among tall trees and agricultural…

  • Villa GNR by Archisbang

    A brutalist house designed with a range of creative details. Dating back to the 1960s,…

  • The Marconi Residence

    A one-story house enhanced with an extension and an interior patio. Located in Montréal’s Marconi-Alexandra…

  • Winery Valke Vleug

    A winery with minimalist volumes that reference agricultural architecture in a contemporary design. Built in…

  • Casa Huayoccari

    A solid stone and concrete house that draws inspiration from the features of the surrounding…

  • Brutalist Architecture Gems

    Perhaps more than other styles, brutalist architecture has the ability to evoke strong emotions. You…

Take me there

  • The Volkshaus Basel Hotel

    A building from 1925 transformed into a refined boutique hotel. Completed by Swiss firm Herzog…

  • The Øyna Hotel

    Hotel rooms built inside a sloped terrain with a cantilevered design that maximizes views. Built…

  • Casa Cook Chania Hotel

    A modernist-style resort designed with a village-like layout of one-story volumes. Built on a hillside…

loader