An Elegant Extended Kitchen In London

View all 8 Photos

Complementing textures and an abundance of natural light.

The owners of this private house in Stoke Newington, London, wanted to expand their living space and improve the interior’s relationship to the garden. To make their plan a reality, they hired the Al-Jawad Pike architecture studio to design an extension. The new structure integrates into the old house perfectly while also enhancing the ambience and comfort of the ground floor. The L-shaped extended kitchen sits at the rear of the house, facing the garden. Large glass sliding doors with timber frames maximize the link to the natural space. They also bring natural light inside the home, along with the large skylight that illuminates the center of the two story extension.

The open plan kitchen and dining area feature a blend of complementing materials and textures. These include exposed gray bricks and glass as well as smooth concrete and timber. The latter boasts varying grain patterns and brown colors. By using primarily muted tones, gray bricks, and carefully selected materials, the architects subtly reference brutalism in the extended kitchen while also creating a play between refined and rough surfaces. Photographs© Ståle Eriksen.

    string(5) "admin"
Tags: , ,

Featured Products Explore new arrivals at the Gessato Shop

More for you

  • Nabila’s Restaurant

    A stylish and welcoming restaurant designed with interiors that take inspiration from Lebanese food, art,…

  • Sauna R

    A sauna designed with all-black interiors and a glazed facade. Nestled on a rocky outcrop…

  • Carroll Gardens Townhouse

    An extension and interior redesign for a Brooklyn townhouse. Located in Carroll Gardens, Brooklyn, this…

  • A Saramaga

    A refurbished and thoughtfully redesigned residential property in Portugal. Located in Cartaxo, Portugal, this residential…

  • Hither Hill Residence

    Two volumes, terraces, and a garden on a site with striking ocean views. Designed by…

  • Villa K2

    An angular house with sloping roofs that hide solar panels. Located in the village of…

  • The Penfold Tree House

    A tree house designed without a tree. London-based architecture firm De Matos Ryan designed Penfold…

  • Rock Creek House

    An adaptive-reuse project that transformed a 1920s building into a contemporary home. Boston-based architecture and…

Around the world

  • Wonder Bee & Bee

    A slow tourism project in southern Italy. Wonder Grottole started out as an experiment but…

  • Hotel Grand Stark

    A building from 1908 transformed into a stylish boutique hotel. Located in the Central Eastside…

  • The Circulo Mexicano Hotel

    A 19th century residential building transformed into a hotel with Shaker-inspired furniture. Located in the…

loader