This sophisticated holiday home was designed by the San Francisco firm Fougeron Architecture in Carmel Valley Village, California. The single-story, three-bedroom house has an angled shape with four segments of the house making up a gently curving line. From above, one of these sections seems to be a blue room. Encased in glass, this space reflects the sky and mirrors the nearby ocean. The rest of the roof is done in a matte material that picks up the gray of exposed rock on the surrounding cliffside. From the ground, the aluminum cladding and large glass windows can be seen, shining in contrast with the concrete patio and the conifers. Inside, the darkly polished wooden walls complement the slate gray decor and marble floors.

Save

    string(5) "Holly"

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Tags: , , , , ,
    • The House of Mountain Birds

      Architecture

      A vacation home that immerses its residents in a mountainous landscape. Completed by architecture firm…

    • Upper West Side Residence

      Architecture

      A beautifully renovated, prewar “Classic Six” apartment in NYC. Located above the Natural History Museum…

    • Apartment Tibbaut

      Architecture

      A creatively designed home in a building with traditional vaulted ceilings and stone pillars. Located…

    • Casa de Madera

      Architecture

      An experimental house design that proposes a more sustainable approach to urban development. Designed by…

    • Garden Lane House

      Architecture

      The restoration and expansion of a 19th century terraced house in Melbourne. Named Garden Lane…

    • House in Reggio Emilia

      Architecture

      A 1950s house redesigned for modern living with bright spaces that open to a wraparound…

loader