On the bank of the Geul River in South Limburg, the Netherlands a prefab home manufactured in Amsterdam was built with environmentally sustaining practices. The structure hovers over the ground upon stilts of trees harvested close by. Waste water is  conserved by being filtered, purified then redeposited into the river.  Solar heat works in cooperation with the generous supply of windows exposing the sun to penetrate the small space inside. Conveniently, the Japanese Shou-Sugi-Ban siding technique to burn the cedar surface leaves the wood practically maintenance free. Charming stick built porch rungs and darling turned front side deems this home a welcoming abode. Created by the teams at Upfrnt, WHD Interieurbouw and Zwarthout.

    string(7) "Allison"

Allison

Allison Parker is a proud stay at home mom maintaining a full schedule kissing boo boos and passing out hugs just because. Her days many times are spent between the garden and the kitchen. From a journey of learning whole food eating habits, she's taken on the challenges of baking bread, muffins and cakes from scratch and filling the cellar shelves with scores of her own canned goods each year. Writing is one of those things she does because its part of who she is. That and it's a nice break from the never ending work that comes with raising a family.

Tags: , , ,
    • Brook Green House Extension

      Architecture

      A two-story extension with a floating staircase and double-height ceilings. Architecture and interior design practice…

    • House with Earthen Walls

      Architecture

      A creatively designed, contemporary extension that complements the old-time charm of a 1911 weatherboard cottage….

    • Flatiron Penthouse

      Architecture

      A redesigned apartment located in a historic department store building in Manhattan. Located on 5th…

    • Void House

      Architecture

      A house transformed with re-inhabited voids and a closer connection to nature. Located at the…

    • Wembury Mews House

      Architecture

      A home and studio built on the footprint of an old garage. Architect Russel Jones…

    • The Te Pae Lifeguard Tower

      Architecture

      A black concrete lifeguard tower designed with a finish and shape that reference the surrounding…

loader