Built into the hillside of Cap-à-l’Aigle, a village of Charlevoix, Canada, the Malbaie V Residence by MU Architecture is a boxy two-story house with a 100% green roof. The verdant feature insulates the home, regulating temperature rise and loss in the summer and the winter. It also adds to the heightened naturalism of the design, symbolically mirroring but visually contrasting with the regionally-sourced red cedar exterior. On the ground floor, there is a covered entrance and carport as well as an open plan living room that offers a full view of the wilderness. Below, four bedrooms and two bathrooms are nested away in greater privacy. Throughout the home, natural wood pairs with black and off-white accents, working in concert to create a rich, sensual atmosphere.

    string(5) "Holly"
Avatar photo

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Tags: , , , , , ,
    • RVTK House

      Architecture

      The renovation of a 1978 house to create three apartments for several generations of the…

    • Embedded House

      Architecture

      A concrete, glass and wood house partly sunken into a hillside surrounded by pine forests…

    • Des Rapides Residence

      Architecture

      A contemporary wood house that celebrates the beauty of the natural material, this dwelling features…

    • Green House

      Architecture

      Dating back to the 1960s, this family home was impressively modernized with bright living spaces…

    • Greenhouse

      Architecture

      A minimalist greenhouse designed as a space for quiet reflection and nature contemplation. Located in…

loader