German studio Format Elf Architekten has recently completed a redesign of a formerly three-story family home as a two-story building in Munich. The renovation was accomplished, in only six months, by giving both upper floors a large asymmetric roof. This is the dominant feature of the house, designed to maximise the amount of living space in the two upper floors. Here are located a lounge and study area, while bedrooms and bathrooms are on the floor below. On the ground floor of the building, there’s an open-plan dining area and kitchen. The large number of windows on both front and back side of the house allows plenty of light into the building. A skylight set into one of the roof’s slopes provides additional lighting for the upper-floor lounge. On the outside, the house was built with timber frame. This theme was then taken for the interiors too, alongside bright white walls. The living room is separated from the circulation area by two black furniture boxes. Also check the trio of german resort cottages previously released by Format Elf here. Photography © Cordula De Bloeme.

    string(13) "Fabio Maragno"

Fabio

Born in Milan, Fabio followed his passion for design all the way to the Scottish highlands. He is currently a Graphic Design student at the University of Dundee. He loves to research any aspect of the creative industries, through social networks, blogs and printed magazines. When he is not in studio or updating his Pinterest boards, he’s a bass player and shoegaze fan.

Tags:
    • Pen y Lan Road

      Architecture

      A thoughtfully designed extension that links a Victorian terraced house to a garden. Located in…

    • The House of Mountain Birds

      Architecture

      A vacation home that immerses its residents in a mountainous landscape. Completed by architecture firm…

    • The Clay Retreat

      Architecture

      An eco-conscious family retreat built in a protected area of Hampshire, UK. Nestled in a…

    • Upper West Side Residence

      Architecture

      A beautifully renovated, prewar “Classic Six” apartment in NYC. Located above the Natural History Museum…

    • Apartment Tibbaut

      Architecture

      A creatively designed home in a building with traditional vaulted ceilings and stone pillars. Located…

    • Casa de Madera

      Architecture

      An experimental house design that proposes a more sustainable approach to urban development. Designed by…

loader