This Lille, France house was renovated in collaboration between Bo Architectures and Fanny and Pascal François. Originally a waffle factory, the industrial space features exposed concrete and brick as well as original door frames, fireplace, and wooden panels. In transforming the old building into a modern home, the architect team opened up the living room and kitchen, restored the brick wall, and replaced the concrete floors and geometric windows. The family then personalized the space with flea market finds and DIY projects, such as the poplar table made by Pascal. Altogether, the homey additions heighten the romance of the otherwise industrial design, giving the interior a taste of nostalgic sweetness.

    string(5) "Holly"

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Tags: , , , , ,
    • Boundary Point Cabin

      Architecture

      A black cabin designed to disappear into a lakeside woodland in British Columbia. Located at…

    • Camp Frio

      Architecture

      A family retreat designed with three volumes that enclose a grassy courtyard. Located in the…

    • Marfa Suite

      Architecture

      An extension that takes inspiration from vernacular architecture and a desert landscape. An addition to…

    • Island Cabins

      Architecture

      Two timber cabins designed to be as sustainable and eco-friendly as possible. Located in a…

    • Pallares House and Studio

      Architecture

      A sculptor’s house, designed with three volumes, courtyards and an art studio. Located in Mexico…

    • The Gansou Residence

      Architecture

      A brutalist house built on a cliff that overlooks the Pacific Ocean. Located in a…

loader