Returning Hut

View all 15 Photos

returning-hut-gessato-16

Living in a peaceful home in the middle of nature is a dream shared by many city dwellers, but for the owners of this gorgeous house it has become a reality. The house, named Returning Hut and located in a rural mountainous landscape in southeast China, was designed by Xu Fu-Min, founder of the FMX Interior Design studio.

A simple but distinctly stylish and comfortable living space where nature and the inhabitants coexist in complete harmony.

The client wanted to go back to the countryside and leave the hectic city lifestyle behind to start a new life in the middle of nature alongside his family in a house that would establish a direct relationship with the surrounding landscape. Built close to the forest and at the foot of a mountain, the home pays homage to nature by including the dominant elements of the area, rock and wood, throughout the interior. Due to the topography of the site, both levels function as ground floors. The first level features a large glazed wall that creates a visual link to the garden, while double height ceilings and a large open plan area accentuate the airy look and feel of the living space. The upper floor is accessed via a wooden staircase; here there are bedrooms for the children and the master bedroom that contains a striking design feature, a large rock rising from the ground near the bath area. Natural stone in the shape of bricks is used for some walls and left exposed to replicate the texture of the rocky landscape; the floors feature slate tiles on the lower level and warm wooden planks on the top floor. The color palette and materials are kept simple and natural; wooden furniture in warm brown tones complement the sofas and rugs which boast light neutral colors. The result is a simple but distinctly stylish and comfortable living space where nature and the inhabitants coexist in complete harmony. Photography by Wu Yongchang.

returning-hut-gessato-1

returning-hut-gessato-4

returning-hut-gessato-2

returning-hut-gessato-12

returning-hut-gessato-14

returning-hut-gessato-7

returning-hut-gessato-11

Take me there

  • The Krane

    An immersive retreat in one of Copenhagen’s harbors. More than just a contemporary space, The…

  • Guntu Hotel

    A tranquil destination in the Seto Inland Sea. This floating hotel Japan added to its…

  • Villa Slow

    A special hotel designed to be a home away from home. Nestled into a bucolic…

  • Alila Yangshuo Hotel

    An old sugar mill becomes a modern hotel. Built in the 1960s in the striking…

More for you

  • Milos House

    A 19th century stone house restored into a summer retreat. Built in 1813, this stone…

  • A Minimalist Barn Extension

    A contemporary accent in a traditional context. Located in Gurmels, in the canton of Fribourg…

  • Gjøvik House By Norm Architects

    A minimal cluster house in a beautiful landscape. When it doesn’t design creative lamps, minimalist…

  • The Greywall House

    A creatively designed minimalist home. Aptly named Graywall House, this modern dwelling occupies a recessed…

  • House Renovation In Ovar

    An old house transformed into a bright, modern home. Portugal has recently seen a wave…

  • A White Modern Farmhouse

    Monolithic and contemporary, but perfectly integrated into a picturesque setting. Located in meadow on a…

  • A Renovated Apartment In Vigo, Spain

    Contemporary design alongside architectural elements from the ‘60s. Tasked with renovating an old apartment in…

  • A Modern Coworking Space Design

    The stunning office of an architecture and interior design studio. Designed as a “place to…

Close Cart