Room in a Productive Garden By Invisible Studio

View all 14 Photos

A modern, minimalist gym design that complements a Georgian-style hotel in the countryside.

Completed by Invisible Studio, Room in a Productive Garden is a new gym space designed for The Newt hotel in Somerset, UK. The contemporary volume follows a “no building” architectural concept that aims to minimize the structure’s impact on the landscape as much as possible. As a result, the gym has a simple, understated design that sits naturally in the hotel’s garden.

The studio used stone sourced from the site to build the external walls of the new building, ensuring that it looks at home alongside original stone structures. At the same time, the rammed stone walls create a modern contrast with the traditional brick-style volumes nearby. One of the world’s largest glass panels, the window that measures 15 meters in width is the design’s highlight. On one hand, it allows the volume to blend into the setting. On the other, it ensures that guests have great views of the garden while they’re working out. Finally, the building also references classic greenhouses, providing a contemporary take on 19th-century designs.

Keeping in line with the minimalist exterior, the interior features only beech wood and no superfluous details. The slats conceal the ventilation and lighting for a clean look. A built-in bench by the bay window offers a cozy place to rest and admire the surroundings. Photographs© Jim Stephenson.

Featured Products Explore new arrivals at the Gessato Shop

More for you

                array(5) {
  ["post__not_in"]=>
  array(1) {
    [0]=>
    int(232201)
  }
  ["tag__not_in"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    int(16203)
    [1]=>
    int(9208)
  }
  ["posts_per_page"]=>
  int(12)
  ["caller_get_posts"]=>
  int(1)
  ["cat"]=>
  int(6178)
}
            
  • 1/3 House by Rever & Drage

    An ingenious house design that allows the owners to easily expand their living spaces in…

  • Wiggly House

    A gray granite house designed with a creative “wiggling” roof shape that mirrors the lines…

  • Black House in Mainz

    A family home designed with a dark monolithic exterior and bright interiors. Designed in a…

  • High Desert Residence

    A family retreat that creates a strong link between indoor living spaces and a desert…

  • Guest RA by MORQ

    An oasis of calm, this refined guest house creates a dialogue with a coastal landscape….

  • House in Lamego, Portugal

    A minimalist house designed with clean geometric volumes and an ingenious layout that makes the…

  • The Apan Prototype Project

    A social housing concept created for rural communities in Mexico. Part of the “Del Territorio…

  • The A House by REM’A

    A wood and concrete house designed with clean geometric forms and “pivoting” floors. Located in…

  • Knowlton Residence

    A thoughtfully completed renovation project that breathes new life into an old farmhouse. Located in…

  • Road to Calvary House

    A renovated stone house that creates a balance between rustic features and contemporary design. Completed…

Take me there

  • Design Destination: Paris

    A Complete Guide to the Weekend in Paris of a Lifetime Paris. The city everyone…

  • Hotel Pacai

    A one of a kind, award-winning hotel that blends 17th-century elements with contemporary design. At…