Savion House in Tel Aviv

View all 15 Photos

Two cubes placed in an L-shape and a connecting passage make up the Savion House, but things are not as simple as they might seem from the outside. Designed by Neuman Hayner Architects, this contemporary home features expansive spaces, a clever use of simple geometric shapes, complementary textures, and plenty of natural light. The first cube houses the public areas. Here, the kitchen, dining room and living room make the most of the double height ceiling and the open plan design to offer an ideal socializing area for family and friends. This is the heart of the home and it features a glass wall that provides a direct link to the garden and patio, allowing natural light to flood the interior. A suspended room on the level above the kitchen provides a quiet space for reading and offers a striking view across the ground floor. A 4 meter wide passage leads to the second cube, where the master bedroom, two rooms for the children, a guest room, bathroom, and utility rooms are divided over three floors. Various types of materials are used throughout the interior, linking different areas with each other. Bamboo, white pine wood, and rich brown solid wood planks bring the charm of nature into this modern house, while concrete, steel, and glass add a distinct contemporary accent. Eclectic furniture is carefully chosen to create focal points, along with the eye-catching lighting designs. Swings, a bed and a few objects are suspended by thick ropes, creating a whimsical ambience which perfectly suits the family of four. The outdoor area features a patio and lounging space overlooking the long swimming pool, bamboo trees, and vegetation. Light, openness, and comfort combine with style and creative details to make the Savion House the epitome of  ‘home’. Photography by Amit Gosher.

Take me there

  • Alila Yangshuo Hotel

    An old sugar mill becomes a modern hotel. Built in the 1960s in the striking…

More for you

  • Beyond the Blueprint: i29

    i29 is an interior architecture office based in The Netherlands whose work revolves around establishing…

  • A Stunning Stone House Renovation

    Bringing together historical and modern features in a refined design. Located in a building that…

  • Beyond the Blueprint: ArchiPlan Studio

    Italian design and architecture firm ArchiPlan Studio craft their work around careful observation, focused research,…

  • The Chapel of Silence

    Resting quietly among the leafy trees just outside the small Italian town of Botticino is…

  • A Floating Sauna In Sweden

    Beautifully integrated into its natural surroundings and context, this floating sauna conceptually links Sweden, Italy,…

Close Cart