Named the N House, this Roote design is built into the slope of a paved hill in Fukuoka, Japan. The family home is sectioned into two connected volumes, one clad in horizontal planks, the other in vertical lines of wood. The dramatic effect is fitting given the building’s location adjacent to a steep roadside.

Within the home, the floor is leveled with interior steps separating the living spaces. The uppermost story includes the parents’ bedroom and a study nook, while the lower level contains the children’s room and common areas. More public spaces include the classic tatami room and the open plan den, kitchen, and dining area. The soothing tatami room leads outside to a dining patio and garden, where the whole family can enjoy a good meal and a green space of their own.

    string(5) "Holly"
Avatar photo

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Tags: , , , , ,
loader