Superkül created this environmentally-friendly cabin near Bracebridge in Ontario, Canada. They chose the lakeside site for maximum views and minimum damage to the surrounding trees. Drawing inspiration from the slope of the land, they built the cabin with a gentle curve. In addition to favoring natural forms, the structure is designed for passive cooling and ventilation, increasing the overall energy- and cost-efficiency. The building is lined with untreated, locally-sourced cedar inside and out, supporting the local economy, utilizing sustainable materials, and allowing the construction to gray with age so that it stealthily fades into the background.

Via archdaily; photography by Shai Gil

    string(5) "Holly"

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Tags: , ,
    • Maison Soeur

      Architecture

      A house from the 1950s thoughtfully transformed into a twin-volume dwelling. Located in the Verdun…

    • The Shingle Residence

      Architecture

      A two-story house designed with offset rectangular volumes and a blend of wood and copper…

    • Torus House

      Architecture

      A brutalist house that “hovers” above a sloping hillside with views of the sea. Built…

    • Pen y Lan Road

      Architecture

      A thoughtfully designed extension that links a Victorian terraced house to a garden. Located in…

    • The House of Mountain Birds

      Architecture

      A vacation home that immerses its residents in a mountainous landscape. Completed by architecture firm…

    • The Clay Retreat

      Architecture

      An eco-conscious family retreat built in a protected area of Hampshire, UK. Nestled in a…

loader