Mette Lange Architects plays with our architectural vocabulary in its design of Vacation House in Henne. The residence, located upon the banks of the Danish seashore, forces us to question the formal definition of the deck, the porch, and the veranda. The primary two living spaces of the house are divided into the portion for the family’s use and the guestroom, both sharing the roofed, yet accessible to all parties, wooden… something. This unique space that crosses both private and public circulation paths encourages a geometric conversation that begets interpersonal ones among residents, visitors, and passersby alike. Appropriately so, the contrast of the blackened pine of the façade and the white walls of the interior further highlight the middle ground as an unconventional and multipurpose “gray area.”

Via – Photographs © Mette Lange, Anders Linnet

    string(8) "Kimberly"
Avatar photo

Kimberly

Kimberly is a graduate from MIT's Department of Architecture, and has recently joined the publication team at MIT OpenCourseWare. While architecture remains her first love, her interests encompass literature – epic poetry and Medieval romances are her favorite – and also fashion.

Tags:
    • The Fyrgani Holiday House

      Architecture

      A charming dry stone house designed with blue elements that reference the color of the…

    • House in Kutná Hora

      Architecture

      A thoughtful redesign and modernization of a 19th century house. The renovation of an aged…

    • East Dulwich House

      Architecture

      A creatively designed, metal-clad extension that completely transforms a Victorian terraced house in London. Built…

    • Duplex by Atelier ST

      Architecture

      A contemporary concrete house with a traditional feel, this dwelling features two gabled roofs and…

    • Casa Tonalli

      Architecture

      A contemporary, cube-shaped house inspired by rural Mexican architecture. Minimalist and understated, Casa Tonalli in…

loader