Bermondsey Warehouse Loft Apartment

View all 13 Photos

Renovating a London apartment in the spirit of a New York loft, FORM Design Architecture created an open, minimalist space with built-in furniture and industrial accents. The public area of the apartment is a fluid space for entertaining, relaxing, dining, and working. Dressed in white, the living room serves as an inviting outer layer and a backdrop for the owner’s colorful decor. By contrast, the private section (which includes the bathroom and the walk-in closet) is painted in dark gray, a deeper shade for the heart of the apartment. The gray also complements the exposed brick and tile in the bathroom. Wood flooring predominates in the other rooms of the apartment, unifying the space with unfinished Pitch Pine that, while actually salvaged from a Welsh Chapel, mirrors the dark matte wood that would have been used in a warehouse.

Photography by Charles Hosea, Mike Neale

Holly

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Take me there

  • Naked Stables Resort

    A two hour trip away from China’s largest city, Shanghai, Moganshan stuns with its magical…

  • Sublime Comporta

    Surrounded by rice fields, umbrella pines, vineyards, and miles of pristine white beaches, Sublime Comporta…

More for you

  • Casa dos Patios

    This charming 18th-century urban villa stands on one of the most picturesque streets of Porto’s…

  • Living Unit By OFIS Architects

    More than just a distinctive structure, Living Unit provides a convenient and versatile shelter or…

  • Gemma Observatory

    Somewhere in central New Hampshire, in a remote area surrounded by trees, a one-of-a-kind building…

  • Kew House By McLaren.Excell Studio

    Part Victorian house, part former stable yard, this beautiful property in London recently underwent a…

Close Cart

Simple Share Buttons