This cozy little flat in Kawasaki city, Japan spins renovation with some of the original structuring to create a harmonious language of blending the old with the new. Ninkipen! (Yasuo Imazu) unearthed some hidden treasures to be exposed into the apartment during the reconstruction process. The two large intersecting concrete beams were left to stretch across the vastness of the space after the 30-year old interior veneers and ceiling panels were removed. A new relationship between the original load bearing structures and the new interior sections was ignited leaving a chance for function and beauty to radiate to the flat’s contrasting rough textures and its smooth reflective surfaces.

    string(5) "admin"
Tags: ,
    • Blasón

      Architecture

      An industrial building converted into a writer’s home and studio. Spanish architecture firm Burr completed…

    • Villa Apollon

      Architecture

      A minimalist holiday home and separate guest house built on a Greek island. Built on…

    • PS House

      Architecture

      A house with three volumes arranged to follow the slope of a site with gorgeous…

    • Casa Rospigliosi

      Architecture

      A 1950s residence converted into a minimalist home with industrial elements. Completed by Milan-based architecture,…

    • House of Concrete Experiments

      Architecture

      A sustainably built house completed with a range of experimental cast concrete techniques. The second…

    • House in Nango

      Architecture

      A minimalist house with a large sloping roof that covers indoor and outdoor areas. Located…

loader