Located in a pastoral landscape in Geilo, Norway, this cabin allows its inhabitants to connect to nature and disconnect from the fast pace of urban living. Designed by Oslo-based Lund Hagem Architects, Cabin Geilo features a gorgeous blend of minimalism and traditional influences. Clad in black painted wood that pays homage vernacular architecture, the cabin stands out in the natural landscape. The structure has a distinctive geometry, dictated by the topography of the land as well as by the architects’ desire to optimize the views. The main cabin, guest house and garage are connected in a U-shape which also creates a sheltered courtyard.

Both the exterior and interior feature black tinted concrete. Inside, oak darkened with iron sulphate gives the living space a refined appearance while also complementing the black accents. Large windows provide sweeping views of the Geilo valley below. Along with the skylight, they fill the interior with natural light. In winter, the cabin is accessible only by ski and snowmobile. Set low in the plot of land, the minimalist cabin covered by a blanket of snow becomes burrow-like, creating a cozy ambience accentuated by the sounds of crackling wood in the suspended fireplace. Photography by Marc Goodwin.

Save

Save

Save

    string(5) "admin"
Tags: , , , , ,
    • Upper West Side Residence

      Architecture

      A beautifully renovated, prewar “Classic Six” apartment in NYC. Located above the Natural History Museum…

    • Apartment Tibbaut

      Architecture

      A creatively designed home in a building with traditional vaulted ceilings and stone pillars. Located…

    • Casa de Madera

      Architecture

      An experimental house design that proposes a more sustainable approach to urban development. Designed by…

    • Garden Lane House

      Architecture

      The restoration and expansion of a 19th century terraced house in Melbourne. Named Garden Lane…

    • House in Reggio Emilia

      Architecture

      A 1950s house redesigned for modern living with bright spaces that open to a wraparound…

    • Friha

      Architecture

      A sustainable vacation retreat in the Southern Black Forest, Germany. With sustainable travel becoming increasingly…

loader