Built into the cliffside of Los Arcos, Chile, Casa Till is a small and eco-friendly house by WMR Arquitectos. The single-story construction was made from locally sourced pine by local workers. An environmental powerhouse, the home runs on solar and utilizes every inch of its structure. The design boasts roof access, a wrap-around porch, and sliding glass doors that make the stunning view visible even from interior. The timber roofing the porch is set so that light comes in from above, and the porch is lined with half-height glass barriers. Despite the openness of the architecture, the house cannot be seen from the road and offers utmost privacy. Photography by Sergio Pirrone

    string(5) "Holly"
Avatar photo

Holly

Holly is a poet from Kentucky. She grew up first in a Sears house, then on a farm. She studied English and Gender Studies at Mount Holyoke College and moved to Manhattan for love. As an occasional jewelry-maker and museum patron, Holly favors wearable and functional design but is eager to see work that challenges her aesthetics. Read more and connect by visiting her blog, Twitter, and LinkedIn.

Tags:
    • Itamonte Garage

      Architecture

      An old garage transformed into a living space with room for a small craft brewery….

    • Achioté Costa Rica

      Architecture

      Two rammed earth villas inspired by nature and yin and yang energies. Designed as a…

    • The Brixen Public Library

      Architecture

      A contemporary building inspired by symbiotic relationships and nature. Following the completion of the Music…

    • Casa Olivar

      Architecture

      A minimalist apartment designed with warm and tactile materials. Located in the heart of Madrid,…

    • Around the World

      A villa inspired by the beauty of nature and slow living principles. London-based, architectural studio…

    • Around the World

      A sustainable, high-end hotel inspired by the natural beauty of a UNESCO world heritage site…

    • Around the World

      A traditional thatched barn from the 19th century, converted into a cozy retreat. Named Barn…

loader