A Design Studio’s Headquarters in A Small Japanese Village

View all 23 Photos

A traditional building renovated into a showroom and studio.

Japanese design studio nottuo has two offices, one in Tokyo and one in the small village of Nishiawakura, Okayama. However, their headquarters are not located where one would expect. Moving away from the urban setting of Tokyo, the studio relocated its main office and showroom to the Japanese countryside to show that contemporary design can and should come from rural spaces. Named “Drill Store” as a nod to the power of design to shatter norms, the renovated building has a simple, traditional façade. It boasts gray walls and wooden window frames as well as a tile roof. Inside, the studio renovated the two floors but kept some original features, including the wooden beams.

On the first floor, there’s a showroom where visitors can browse though a wide range of nottuo products. These range from Japanese ceramics to furnishings, but visitors can also see items curated by the studio. A stone wall and polished concrete flooring create a play between textures, while wood brings rustic warmth to the space. White walls and exposed ceiling beams complete the modern Japanese interior, along with concrete counters and benches. Windows frame the surrounding homes and greenery. Outside, the studio designed two simple benches that encourage visitors to take a moment and relax. Apart from creating a design hub in the small village, nottuo also worked with local artisans and builders to complete the renovation and construction work. Photography© Kohei Suzuki / nottuo, Daisuke Fujioka / nottuo, Katsuhiro Aoki.

    string(5) "admin"
Tags: , ,

Featured Products Explore new arrivals at the Gessato Shop

More for you

  • Sonoma Farmhaus

    A retreat designed for a cycling enthusiast and nature lover. Seattle-based architecture firm SKB Architects…

  • Eulalia Gil

    The recovery and revitalization of an industrial warehouse in Madrid. Completed by experimental architecture firm…

  • Caterpillar Hill House

    A wood-clad home inspired by tree houses. Named Caterpillar Hill, this wood-clad house rises from…

  • The Filter Pavilion

    A space of quiet reflection in the middle of Times Square. Designed by CLB Architects…

  • Art House

    Three volumes arranged around a courtyard in Palo Alto, California. When the owners of a…

  • Cabin Rones

    A cabin with views of a Norwegian fjord. Located on a steep site in Rones,…

  • Brick House with Tower

    A contemporary brick house that celebrates Norwegian masonry traditions. Inspired by the masonry building traditions…

Around the world

  • Wonder Bee & Bee

    A slow tourism project in southern Italy. Wonder Grottole started out as an experiment but…

  • Hotel Grand Stark

    A building from 1908 transformed into a stylish boutique hotel. Located in the Central Eastside…

  • The Circulo Mexicano Hotel

    A 19th century residential building transformed into a hotel with Shaker-inspired furniture. Located in the…

loader