Located in Sydney Australia, the Elliott Ripper House was built to create an extension of the key existing materials as well as preserving its previous structure. The architects put an open plan kitchen and dining space on the first floor, along with an enlarged bathroom, laundry and storage; enabling direct connection of living spaces to clearly defined. The arrangement of the house reflects modern patterns of the provision of two living spaces to enable separation of adult and children functions. To reduce the carbon footprint of the building, recycled Black butt timber is used externally and internally, high performance glazing is used to reduce hear loads and the external retractable blind controls Northern solar access and heat gain.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: ,
    • The Garden Pavilion

      Architecture

      A compact cabin designed with a flexible polycarbonate wall that opens up the facade to…

    • The Aeschi School

      Architecture

      The expansion of a school complex in Switzerland with a new building that provides access…

    • RVTK House

      Architecture

      The renovation of a 1978 house to create three apartments for several generations of the…

    • Embedded House

      Architecture

      A concrete, glass and wood house partly sunken into a hillside surrounded by pine forests…

    • Des Rapides Residence

      Architecture

      A contemporary wood house that celebrates the beauty of the natural material, this dwelling features…

loader