After years of isolation and silence distressed the walls of a former warehouse comes a new beginning for the GT SP Studio. Architect Guilherme Torres was attracted to its compact size and decided to bring some modern changes to this once vacant space in Sao Paulo, Brazil. Some of its plaster board walls were painted white while others were painted with a cape that resembles the texture of cement. Artist Pinky Wainer illuminated the front facade with neon lights that say “Land of the free, home of the brave.” The central bathroom is located on the mezzanine above the kitchen where a retractable glass can be removed to let fresh air float in during the summer. A wooden screen with Torres’ trademark imprinted on it filters sunlight into the home while also providing as a cover by mimicking the same pattern of the front door.

[smartads]

    string(5) "admin"
Tags: , ,
    • Garden Lane House

      Architecture

      The restoration and expansion of a 19th century terraced house in Melbourne. Named Garden Lane…

    • House in Reggio Emilia

      Architecture

      A 1950s house redesigned for modern living with bright spaces that open to a wraparound…

    • Friha

      Architecture

      A sustainable vacation retreat in the Southern Black Forest, Germany. With sustainable travel becoming increasingly…

    • The Sauna House

      Architecture

      A traditional house redesigned with a sauna and a lounge space that opens to rural…

    • Earthrise Studio

      Architecture

      The renovation of a converted warehouse into a modern home with a mix of live-work…

    • House with In-Law Suite

      Architecture

      A family home designed with two gabled volumes that create a sheltered deck and courtyard….

loader