When urbanization can tire an individual to an absolute need for rest and reprise, a beautiful home nestled in the pine enriched forests of Banzao, Portugal sounds like the perfect cure. This home, designed by FVA Architects, includes sturdy single hinged timber shutters that accent the bold openings of the home while also completely enclosing it. The rustic materials of the interior are represented beautifully through the horizontal wooden shades that slide along a concealed vertical track. An open air courtyard ventilates the innermost rooms. Relaxation is available to residents both in and outside of the house through the tucked away pool that sits in the corner of the outdoor terrace.

[smartads]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Via

    string(5) "admin"
Tags: ,
    • Garden Lane House

      Architecture

      The restoration and expansion of a 19th century terraced house in Melbourne. Named Garden Lane…

    • House in Reggio Emilia

      Architecture

      A 1950s house redesigned for modern living with bright spaces that open to a wraparound…

    • Friha

      Architecture

      A sustainable vacation retreat in the Southern Black Forest, Germany. With sustainable travel becoming increasingly…

    • The Sauna House

      Architecture

      A traditional house redesigned with a sauna and a lounge space that opens to rural…

    • Earthrise Studio

      Architecture

      The renovation of a converted warehouse into a modern home with a mix of live-work…

    • House with In-Law Suite

      Architecture

      A family home designed with two gabled volumes that create a sheltered deck and courtyard….

loader