The  Loosdrecht Lake House lets the natural surroundings of the adjacent lake environment freely enter its gates through the complete transparency of its two sides. This quaint little residence designed by 2by4architects is located on the waterfront of the Loosdrecht Lake in the Netherlands. It  has a large stretch of glass that rises from the floor to the high ceiling and can be opened entirely on one side during the summer for recreational activities like boating and entertaining. A fireplace hangs down from the ceiling to create warmth during the cold winter months. To ensure limited obstruction of the stunning views outside, the architects concealed the toilet, shower and storage area behind a  double thick wall.

    string(5) "admin"
Tags: ,
    • Garden Lane House

      Architecture

      The restoration and expansion of a 19th century terraced house in Melbourne. Named Garden Lane…

    • House in Reggio Emilia

      Architecture

      A 1950s house redesigned for modern living with bright spaces that open to a wraparound…

    • Friha

      Architecture

      A sustainable vacation retreat in the Southern Black Forest, Germany. With sustainable travel becoming increasingly…

    • The Sauna House

      Architecture

      A traditional house redesigned with a sauna and a lounge space that opens to rural…

    • Earthrise Studio

      Architecture

      The renovation of a converted warehouse into a modern home with a mix of live-work…

    • House with In-Law Suite

      Architecture

      A family home designed with two gabled volumes that create a sheltered deck and courtyard….

loader