An elegant extension and interior redesign focused on welcoming nature inside living spaces.

Located in a green area in ‘s Gravenwezel, Belgium, this house lacked a close link to the lush surroundings. The clients hired Antwerp-based studio LOW architecten to redesign the interiors and to add an extension to their family home. House for L&D maximizes the relationship between relaxed living spaces and nature. To bring the verdant landscape inside the house, the architecture firm used a creative approach and cut the existing house in two. This separation allowed the architects to bring greenery closer to the two volumes via a glass facades and glass doors that open to a garden. Added on top of the existing building, the extension features the same white brick cladding with a beautifully textured surface.

Throughout the house, the studio used large windows to welcome nature into the living spaces and to also brighten the rooms. Mirrored doors add an imaginative touch to the design while enhancing the closeness to the surrounding greenery. At the same time, they highlight the “cut” section of the house, along with the glass facades. Apart from the generous use of glass, LOW architecten used wood and plywood as well as concrete throughout the interior. Minimalist furniture completes this serene home. Photographs© Johnny Umans.

    string(5) "admin"
Tags:

Featured Products Explore new arrivals at the Gessato Shop

More for you

  • Green House in Santo Tirso

    A century-old house renovated into a modern living space that marries past and present. Located…

  • House in Grândola

    Earthy rectangular volumes nestled in an arid landscape in Portugal. Built in Alentejo, Portugal, House…

  • Yoga Garden & Art Gallery Brno

    A multifunctional space where nature meets contemporary design. Located in Brno, Czech Republic, this post-industrial…

  • La Loica and La Tagua

    Two compact wood cabins build on a steep hill by the ocean. Designed as a…

  • Surf House

    A family home inspired by California’s coastal lifestyle. Built in Santa Cruz, California, Surf House…

  • Casa WV

    A contemporary house built on a gentle slope that offers ocean views. Located in the…

  • The Danish Country House

    An old, abandoned farmhouse transformed into a modern country house. Danish architecture firm NORRØN Architects…

  • Treehouse by Sebastian Cox

    A charming treehouse designed for a private residence. London-based studio and workshop Sebastian Cox produces…

  • Urban Barn

    Old garages and a workshop converted into a house with three buildings. Located alongside a…

  • Calçada House

    A traditional house from the 18th century transformed into a modern dwelling. Dating back to…

  • Casa A690

    A 1970s house transformed into a modern home that blends Mexican and Mediterranean influences. Built…

  • The Shagwong Residence

    A weekend home designed with dark living spaces that maximize the vibrancy of a natural…

Take me there

  • Oyster Island Retreat

    A private island retreat on the Sunshine Coast of British Columbia, Canada. Traveling has changed…

  • The Casona Sforza Hotel

    A new boutique hotel inspired by tradition, harmonious reflection, and nature. Designed by Mexican architect…

  • The Kiro Hiroshima Hotel

    A former hospital transformed into a modern hotel. Located in the center of Hiroshima, Japan,…

loader